Sudjeluj na projektu “Prepoznaj i spasi me”

Potaknuta činjenicom o porastu broja žrtava trgovinom ljudima, studentica forenzike Megi Stanković Marijanović pokrenula je projekt “PREPOZNAJ I SPASI ME”.

Cilj projekta je upoznati i educirati mlađu populaciju s navedenom problematikom te tako utjecati na buđenje svijesti i doprinijeti smanjenju broja žrtava trgovine ljudima u budućnosti.

Projekt će se provesti u dvije faze i to u prostorijama Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti  na adresi Ruđera Boškovića 33 u Splitu, od 17.do 19. listopada 2017. i u odabranim osnovnim školama na području grada Splita, Solina i općine Klis gdje će sudionici na projektu učenike osmih razreda upozoriti na opasnosti koje ih mogu učiniti žrtvama trgovine ljudima.

Prva faza projekta održat će se 17. i 18. listopada u vidu predavanja, od 9:00 do 13:00 sati. U drugoj fazi predviđene su radionice i to 19. listopada od 13:00 sati te posjet osnovnim školama. Kako predavanja tako i radionice vodit će stručne osobe iz Ministarstva unutarnjih poslova i Crvenog križa.

Studeni koji se odazovu projektu pohađat će predavanja i radionice, a nakon toga kao volonteri imat će priliku da sa stručnim osobama iz ovog područja obilaze osnovne škole i pomognu kod provođenja anketa. Svi sudionici na projektu dobit će potvrde o odslušanim predavanjima, pohađanju radionica, odnosno o volontiranju na projektu od strane Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti.

Projekt je u potpunosti financiran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, a osim Sveučilišta u Splitu i Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti na projektu sudjeluje Crveni križ grada Splita, Strukovna udruga kriminalista, Sindikat policijskih službenika te International police association IPA Split.

Svi zainteresirani studenti i studentice Sveučilišta u Splitu koji žele sudjelovati na projektu mogu se javiti voditeljici projekta Megi Stanković Marijanović na mail: me.gi.1987@hotmail.com ili na broj: 099/771-8449 ili koordinatorici projekta dr. sc. Ani Jeličić sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti na mail ana.jelicic@unist.hr.

Odgovori