Sveučilišne studentske igre u Dubrovniku

March 9, 2017
Sveučilišne studentske igre u Dubrovniku

Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku organizira prve Sveučilišne jadranske igre.

Događaj započinje u subotu 1. travnja 2017. ”warm up” zabavom u Culture Club Revelin.

Kako bi se zabava nastavila, u nedjelju 2. travnja 2017. u Gradskom bazenu na adresi Dr. Ante Starčevića 22 u Dubrovniku, započinju Sveučilišne jadranske igre. Otvaranje regularnog programa je u 18:30 sati, kada će predstavnici Sveučilišta održati pozdravni govor. Prema rasporedu, od 19:00 sati, počinju igre koje garantiraju ”more” zabave (veslo, mošarka, morska alka, leteći vaterpolo, spašavanje turistkinje). Sveučilišne jadranske igre inačica su postojećih Jadranskih igara, a organiziraju se s ciljem poticanja većeg broja studenata na bavljenje sportom. Prijave natjecateljskih timova odvijat će se preko web stranice www.sveucilisnejadranskeigre.com (stranica će biti objavljena 3.ožujka, a do tad je možete vidjeti na web adresi:

https://jadranskeigre.wixsite.com/sveucilista).

Prijave će se otvoriti za nekoliko dana putem navedene web stranice. Prijavljuju se pojedinci, a ne ekipe, tako da se mogu pomiješati studenti s različitih smjerova jednog sveučilišta, a prijave će se zatvoriti 10.ožujka. Cilj Igara je edukacijsko-zabavni i ovim činom SZDU želi stvoriti nova prijateljstva, kontakte, te ostvariti daljnju međusveučilišnu suradnju.

Sveučilišnim jadranskim igrama Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku želi potaknuti stvaranje novih prijateljstava i suradnju između pojedinaca, timova i sveučilišta. Prijave će započeti 5. ožujka u 12:00 sati te će trajati do 10. ožujka u 12:00 sati. Konačne liste natjecatelja i timovi bit će poznati 13. ožujka u 12:00 sati te će natjecatelji biti obaviješteni putem e-maila i službene stranice Studentskih jadranskih igara. Pri izboru timova primjenjivat će se više kriterija (bavljenje sportom, hobiji, razlozi za prijavu,…) kako bi izabrali najbolje od najboljih.

S obzirom na to da se ovaj događaj odvija po prvi put, Sveučilišni zbor u Dubrovniku surađivat će s ostalim zborovima Sveučilišta u Republici Hrvatskoj kako bi se olakšalo, financiralo ili barem sufinancirao prijevoz i smještaj natjecateljima u Dubrovniku.

Igre se u Dubrovniku po prvi put održavaju, kao Dan sporta, u suradnji s Adria events agency, a cijeli koncept osmišljen je po uzoru na izvorne Jadranske igre. SZDU poziva naše Sveučilište i sportske saveze da se priključe i daju potporu ovoj manifestaciji. Sveučilišne Jadranske igre održat će se 2.travnja na gradskom bazenu u Gružu u Dubrovniku, od 19:00 do 22:00 sata.

Molimo studente našeg Splitskog Sveučilišta koji  se prijave na igre da se nakon prijave jave na:
info@szst.unist.hr
Kako bismo svim sudionicima s našeg Sveučilišta osigurali prijevoz 🙂

Facebook Comments

Leave a Reply

Sva prava pridržana: Studentski zbor Sveučilišta u Splitu, 2017.